«1 +1» заявляє про 10 постраждалих за останні три місяці журналістів

Телеканал «1 +1» звернувся до Комітету свободи слова та інформації тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних під час подій, пов’язаних з масовими акціями в країні, в СБУ, МВС і Генпрокуратури з приводу неодноразових випадків погроз і застосування фізичного насильства до журналістів і операторів каналу.

Як повідомила прес-служба «1 +1», в останні тижні, особливо, протягом декількох днів, журналісти та оператори телекомпанії при виконанні службових обов’язків стикаються з порушенням їх прав на достовірне і об’єктивне висвітлення подій в Україні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На Дніпропетровщині постійно загрожують регіональному кореспонденту ТСН Ользі Павловській, люди в масках пошкодили камеру і намагалися перевернути її автомобіль, в якому знаходилася вона і оператор. На Одещині переслідують кореспондента Сергія Осадчука і знімальну групу ТСН, невідомі в масках з битами загрожують спалити пересувну телевізійну станцію «1 +1» «, — йдеться в повідомленні телеканалу.

Крім того, в АРК невідомі особи переслідують знімальну групу ТСН і погрожують фізичною розправою.

Журналісти «1 +1» вже звернулися з відповідними заявами в регіональні відділи МВС.

Телеканал повідомляє, що за останні три місяці 10 журналістів «1 +1» постраждали під час виконання професійних обов’язків.

«Просимо вас посилити контроль над дотриманням законодавства, що забезпечує функціонування засобів масової інформації в Україні, з метою запобігання втручання в діяльність журналістів та запобігання застосування насилля», — звертається керівництво телеканалу до зазначених відомствам.

Нагадаємо, за повідомленнями Інституту масової інформації, січень став найгіршим місяцем для ЗМІ в Україні.

Читайте также: Вы можете оставить комментарий, или Трекбэк с вашего сайта.

Оставить комментарий

62 / 0,938 / 39.82mb Яндекс.Метрика